Gallan

Jag har en smutsig gallblåsa. Den är grumlig och innehåller både grus och stenar. Ja, det är alltså en av mina organ vi pratar om och inte nån sjö i Dalarna. Jag vet inte än vad det innebär. Läkaren skulle titta på bilderna och utlåtandet från ultraljudet och återkomma "om några dagar".

Jag vet faktiskt inte vad jag ska hoppas på. Operation eller inte. Det vore ju skönt om jag inte får anfall igen. Men samtidigt känns det lite läskigt. Har aldrig opererats och jag vet inte alls hur jag skulle reagera på narkos eller nånting. Scarry!

Att jag sedan ramlade över olika artiklar om ökad vikt som är svår att bli av med i samband med bortopererad galla gjorde att jag inte är så där jättesugen att ta bort den. Vissa brottades med 20 kilo som satte sig stenhårt. Skulle jag få 20 kilo extra skulle jag bli kubikformad. 18 gick jag upp med Irma och tyckte att det var rätt jobbigt faktiskt. Och att släpa på det för alltid känns, nja inte så kul.

Usch. Jag har varit rätt förskonad mot sjukdomar och problem och nu har jag plötsligt en skitig sjö i magen.


Uppdaterat: Ok, det kanske lät lite ytligt det där med vikten. Men erkänn att du inte heller skulle vilja gå upp 20 kilo om du inte måste.

Inställd

Idag var jag inställd på BodyPump, men tyvärr var även den det - inställd alltså.

Slutammat

Irma har länge ätit mat på dagarn och ammats på natten (en eller två gånger), men på senaste tiden har jag märkt att det inte funkar. Hållar man inte igång mjölkandet så sinar det ju tillslut, och det har det i stort sett gjort nu. Irma äter och äter utan att det händer speciellt mycket, så nu har jag helt enkelt givit henne välling när hon vaknat på natten. 

Det var lite vemodigt att sluta, för när amningen fungerar är det förbannat smidigt att slänga fram bröstet lite var som helst och vips är maten serverad. Nu ska det planeras och packas beroende på hur länge man är borta. Det ska finnas micro och helst nånstans att sätta Irma.

Men det är riktgt skönt också. När jag väl bestämde mig kändes det helt rätt. Och Irma verkar vara med på noterna. I natt sov hon mellan 19.00 och 05.30, vaknade och fick välling för att sedan somna om och sova till 08.00. Helt ok för mig. Om det var en engångsgrej eller om hon är på väg att sova hela nätterna återstår att se, men vi kan ju alltid hoppas på det sista.