Kontraster

Medan jag gick upp på vinden för att hämta ner min IKEA-kasse med adventssaker och kolla efter min enda flyttkartong med julsaker började också grannen med sitt julstök. Han har lite mer att bära ner. 17 kartonger mer för att vara exakt. 

De knölar alltså in 18 (!!) kartonger julsaker i en lägenhet på 74 kvadrat. Jag är imponerad! På riktigt. Och fascinerad över att de orkar. Även om jag är emot plottriga juldekorationer hemma hos mig älskar jag att de gå all in. Jag och Irma ska boka in oss på en visning så hon får se på alla dansande tomtar och blinkande lampor. För troligtvis kommer hon aldrig få se det hemma hos sig själv. 

Terapi på morgonkvisten

Att börja måndagen med att strimla en stoooor hög papper ger sån tillfredsställelse. Det är som terapi att låta maskinen jobba och göra sig av med resterna efter gamla projekt. 

Kanske man borde köpa sig en dokumentförstörare hem?

Gissa lukten

Man kan ju tro att en blomma som slagit ut hur fint som helst också ska lukta gott, men så är tydligen inte alltid fallet. Den blomma som just nu står i full blom i vårt sovrum luktar nämligen kattpiss.

Så där halvtrevligt när man ska sova kan jag tycka.