Jul i Trolska skogen

I morse packade jag och en nyfunnen vän in oss i bilen tillsammans med våra äldsta för att åka till Trolska skogen. Barnen gick runt med skräckblandad förtjusning för att leta tomten som enligt rykten var på plats. Irma älskade det även om det var liiiiite för spännande ibland. 

Dessvärre tog Irmas energi slut när vi "kom i mål" och i samma veva tog hon även av sig vantarna och började frysa. Ett meltdown kom som ett brev på posten och den planerade lunchen blev inte så mysigt som vi hade tänkt. Men efter lite varm choklad och mys i knät var hon på banan igen. 

Förhoppningsvis var det även en liten läxa för fröken. Hon som vägrar kläder fick idag känna på hur det är att frysa. Hon har därför stått och provat handskar i kväll för att inte frysa på morgondagens julmarknad. Jag hoppas att hon även i morgon kommer ihåg hur obehagligt det är att bli kall. Och att det kanske är en bra idé att lyssna på mamman. Iallafall nångång ibland. 

Så där ja

Nu är det städat och advent hemma hos oss också. För tillfället håller jag på att syr om köksgardinen eftersom husets fönster är mindre än de vi hade i lägenheten. Mamma erbjöd sig att fixa dem, men det fick blir kvällens terapigöra för mig istället. Det är lite skönt att kunna göra något utan att något av barnen ropar på uppmärksamhet så man måste avbryta. 

Nä, nu ropar tvättmaskinen att den är klar. Sedan tar jag en svängom med symaskinen. 

Hur hinner ni?

Julklappsinköp, luciafix, adventspyssel, ljusstakar, blommor, gardiner, julkläder till barnen, julkläder till mig, bakning mm mm mm. 

Hur hinner ni med? Jag har ju fullt upp att ens hinna vardagsfixet med barn, mat, städ och tvätt.

Ta ett djupt andetag nu för december står för dörren. Varje helg är uppbokad fram till jul så nu biter vi ihop och kör!