Ska jag orka?

Jag tror det är dags att dra ner på nattvällingen för Henning. Han petar i maten hela dagarna och äter jättedåligt. Lite googling visade att det var vanligt hos barn som äter välling på nätterna, speciellt två mål. Och det gör vår lillebror. Han tar en flaska vid nattning, och sedan ytterligare en eller två flaskor på natten. Tydligen mättar detta så pass bra att de inte blir riktigt hungriga på dagen. 

Så nu är ju bara frågan. Orkar jag några stöknätter för att vända detta? Första steget är att trappa ner på mängden pulver för att slippa sluta tvärt. Tror jag. Eller så tar jag tjuren vid hornen och nekar honom helt. Hur som helst borde det vara värt ett försök för att slippa truga i honom 4-5 skedar mat vid varje måltid. 

Det här är helt nytt för mig. Med Irma löste sig det mesta utan att vi behövde lägga oss i hennes rutiner. Vi påverkade inte utan hennes behov styrde oss väldigt smidigt. Men det här är väl ett bra bevis på att alla barn är olika. 

Flytten går?

Irmas senaste är att hota oss när hon blir arg. Men med tanke på att hon hotar med att flytta till grannens hus så känner jag mig inte speciellt orolig.

När jag började fråga henne om lite praktiska saker så visade det sig att det var ok att jag kom och hälsade på. Hon skulle till och med bjuda mig på fika i så fall. Det måste väl ändå betyda att hon inte är långsint iallafall. 

Vinner inga priser

Ingen dagens mamma-trofé kommer delas ut i Forsa i kväll. Inte heller priset till den mest medgörliga dottern. 

Gaaaah vilken dag vi haft. Från påklädning innan dagis till middag hos farmor. Allt var fel för Irma och jag var väldigt långt ifrån min lugna pedagogiska röst. Men när inte ens en Frost (Elsa) klänning som kommer med posten duger utan kastas i golv börjar jag ju fundera på om hon är 4 eller 14. 

Nu lägger jag mig och sover och hoppas att boven till vårt dåliga humör (Henning) väljer att sova längre än till 5 i morgon. Varken jag eller Irma är gjorda för att kliva upp så tidigt. Henning däremot kvittar det för. Han laddar ju batterierna på nytt under dagssovningarna.