Irma vs Täcket

Jag vet inte om det är vanligt bland barn eller inte, men Irma tycker inte om att ha täcke på sig när hon somnar. Bäddar på man på henne det när man lägger henne för att sova sparkar hon med benen tills fötterna är fri. Antingen hamnar täcket under benen eller i fotändan, det är vilket som. Huvudsaken är att hon inte har det på sig.

Detsamma gäller i vagnen, så länge den inte rullar vill säga. Då spelar det ingen roll. Men eftersom det är lite mindre utrymme där och hon dessutom har mer kläder på sig är det svårare att få av sig filtarna, vilket gör henne förbannad.


Utan täcke somnar man som bäst

Man väljer ju vilka fighter man tar och för att underlätta för både henne och oss brukar hon få somna utan täcke och så brer vi på henne när hon sover. Då är det inga problem. Men det är det första som åker av när hon vaknar. När vi ska ut med vagnen undviker vi protester genom att ta på filtarna i hissen på vägen ner. Då rör det sig ju så då går det bra. En konstig fixidé men som gör vår lilla Irma till den person hon är med sina små egenheter.