Gallan

Jag har en smutsig gallblåsa. Den är grumlig och innehåller både grus och stenar. Ja, det är alltså en av mina organ vi pratar om och inte nån sjö i Dalarna. Jag vet inte än vad det innebär. Läkaren skulle titta på bilderna och utlåtandet från ultraljudet och återkomma "om några dagar".

Jag vet faktiskt inte vad jag ska hoppas på. Operation eller inte. Det vore ju skönt om jag inte får anfall igen. Men samtidigt känns det lite läskigt. Har aldrig opererats och jag vet inte alls hur jag skulle reagera på narkos eller nånting. Scarry!

Att jag sedan ramlade över olika artiklar om ökad vikt som är svår att bli av med i samband med bortopererad galla gjorde att jag inte är så där jättesugen att ta bort den. Vissa brottades med 20 kilo som satte sig stenhårt. Skulle jag få 20 kilo extra skulle jag bli kubikformad. 18 gick jag upp med Irma och tyckte att det var rätt jobbigt faktiskt. Och att släpa på det för alltid känns, nja inte så kul.

Usch. Jag har varit rätt förskonad mot sjukdomar och problem och nu har jag plötsligt en skitig sjö i magen.


Uppdaterat: Ok, det kanske lät lite ytligt det där med vikten. Men erkänn att du inte heller skulle vilja gå upp 20 kilo om du inte måste.